Compoststrooier Manueel 

JOSTA Tuinmachines heeft nu ook een kleine duw compoststrooier in het assortiment. Deze strooier is van het Amerikaanse merk Earth and Turf.  

Zoals u misschien al wel ervaren heeft is het ontzettend lastig om compost met een schep mooi en goed  over het gazon te strooien. je krijgt dan snel van die strepen en de verdeling is verre van optimaal.  Met deze duwstrooier van Earth and Turf is dat probleem opgelost.  Deze strooier heeft 2 grove zeven die over elkaar heen schuiven als je gaat duwen. Hierdoor krijg je een mooie en een goede verdeling van de compost. Met een hendel kunt u de strooier in en uit werking zetten. Wel is het van belang dat de compost niet te nat is en niet teveel grove deeltjes bevat zoals takjes e.d. dit belemmerd het strooibeeld. 

 

Het mooiste is om na het strooien van de compost nog even met een mat of borstel over uw gazon te vegen zodat de compost snel op de bodem van uw grasmat zakt en donkere kleur van de compost niet meer ziet. 

  Het grote voordeel van compost strooien op uw gazon is dat het een relatief gezien goedkoop produkt is en dat het de bodemgezondheid en de vruchtbaarheid van uw bodem sterk verhoogt.  Daarnaast reguleert compost bij nat en droog weer op een natuurlijke manier het vocht, zodat planten minder snel verdrogen of verdrinken. Ook bevat compost veel spoorelementen die belangrijk zijn bij het groeien en bloeien van planten.     

De prijs van deze compoststrooier is €1295,- excl btw 

    

compoststrooier zitmaaier

Getrokken Compost strooier ECO 50 

Compost strooien op uw gazon was nog nooit zo leuk om te doen als nu. U koppelt de strooier achter uw zitmaaier en vult de strooier met compost.  Op het moment dat u de hendel naar u toetrekt begint hij te strooien.   Doordat de machine op de wielen wordt aangedreven, bepaalt de snelheid dat u rijd ook deels de strooibreedte.

De strooier mag tot 250 kg product beladen worden.

Deze strooier is een getrokken uitvoering en kan vele soorten producten verstrooien.

Compost, droge mestkorrels of rubberkorrels. etc.. Heeft u interesse in deze compoststrooier? mail voor een scherpe aanbieding!!! 

Vanaf nu is deze strooier ook te huur. de prijs is €80,- incl. btw per dag.

Ook is het mogelijk dat wij komen om te strooien en ook kunnen ook eventueel de compost leveren.

Bekijk het onderstaande filmpje en zie het mooie strooibeeld van deze machine.

48 Ref; ECO50    Nieuwprijs €3545,- excl btw

Compoststrooier Eco 250

De eco 250 compoststrooier de grote broer van de ECO 50. de Eco 250 wordt aangedreven door een 5,5 hp Honda motor en geeft door de 2 strooischijven een heel mooi strooibeeld.  Ook is het mogelijk om bijv.  brekerszand of gedroogde koemest te strooien.  Wel moeten de producten minimaal 65% drogestof bevatten, nattere producten zijn moeilijker te strooien. De ECO 250 is erg wendbaar en alle hendels zitten binnen handbereik.  De Eco 250 is zeer geschikt voor professioneel gebruik.

Getrokken strooier 12 volt

Deze strooier werkt op 12 volt. (is dus niet op de wielen aangedreven.) voordeel is dat de strooibreedte niet afhankelijk is van de snelheid dat je rijd.

De strooibreedte is traploos regelbaar met de VSC unit, deze heeft een draaiknop waarmee het toerental van de strooischijf is te regelen.

De kunststof bak heeft een inhoud van 60 liter en de strooischijf is van RVS.

Prijs is €539,- incl btw  (€445,45 excl. btw)

Strooier 12V ATV

Strooier werkt op 12 volt. geschikt voor het strooien van zout, kunstmest en zaden.

Deze strooier wordt standaard geleverd met montage set voor op een Quad. maar kan ook op andere voertuigen gemonteerd worden.

De bak heeft een inhoud van 62 liter en is van kunststof en RVS strooibladen.

De strooibreedte is variabel instelbaar tussen 1.50 m en 13 m. (wel afhankelijk van wat je strooit.)

Prijs €485,- incl btw. (€400,83 excl. btw)