JOSTA Tuinmachines heeft nu ook een kleine duw compoststrooier in het assortiment. Deze strooier is van het Amerikaanse merk Earth and Turf.  

Zoals u misschien al wel ervaren heeft is het ontzettend lastig om compost met een schep mooi en goed  over het gazon te strooien. je krijgt dan snel van die strepen en de verdeling is verre van optimaal.  Met deze duwstrooier van Earth and Turf is dat probleem opgelost.  Deze strooier heeft 2 grove zeven die over elkaar heen schuiven als je gaat duwen. Hierdoor krijg je een mooie en een goede verdeling van de compost. Met een hendel kunt u de strooier in en uit werking zetten. Wel is het van belang dat de compost niet te nat is en niet teveel grove deeltjes bevat zoals takjes e.d. dit belemmerd het strooibeeld. 

Het mooiste is om na het strooien van de compost nog even met een mat of borstel over uw gazon te vegen zodat de compost snel op de bodem van uw grasmat zakt en donkere kleur van de compost niet meer ziet. 

  Het grote voordeel van compost strooien op uw gazon is dat het een relatief gezien goedkoop produkt is en dat het de bodemgezondheid en de vruchtbaarheid van uw bodem sterk verhoogt.  Daarnaast reguleert compost bij nat en droog weer op een natuurlijke manier het vocht, zodat planten minder snel verdrogen of verdrinken. Ook bevat compost veel spoorelementen die belangrijk zijn bij het groeien en bloeien van planten.      

Prijs Compoststrooier 45HP €1295,- excl. btw

 

 

duw strooier
compost verdelen
Het strooibeeld van deze duw model Earth and Turf compoststrooier.

Compoststrooier

Compost strooien op uw gazon was nog nooit zo leuk om te doen als nu. U koppelt de strooier achter uw zitmaaier en vult de strooier met compost.  Op het moment dat u de hendel naar u toetrekt begint hij te strooien.

Doordat de machine op de wielen wordt aangedreven, bepaalt de snelheid dat u rijd ook deels de strooibreedte.

De strooier mag tot 250 kg product beladen worden.

Deze strooier is een getrokken uitvoering en kan vele soorten producten verstrooien.

Compost, droge mestkorrels of rubberkorrels. etc.. Heeft u interesse in deze compoststrooier? mail voor een scherpe aanbieding!!! 

Vanaf nu is deze strooier ook te huur. de prijs is €80,- incl. btw per dag. (momenteel alleen de zelfrijder te huur voor €85,- incl. btw per dag)

Ook is het mogelijk dat wij komen om te strooien en ook kunnen ook eventueel de compost leveren.

ECO 150 Compoststrooier

Deze compoststrooier heeft een eigen Honda motor die zorgt voor de aandrijving van het rijden en het strooien.  De eigen aandrijving is een groot voordeel als u op verschillende plaatsen moet strooien en niet altijd een zitmaaier of kleine tractor mee kunt nemen.  De machine is uitstekend manoeuvreerbaar en geeft een zeer mooi strooibeeld. Let wel, de compost of ander materiaal mag niet te nat zijn.   Momenteel ook te huur voor €85,- incl btw per dag.

Nieuwprijs ECO 150 €5999,- excl btw