Compoststrooier Manueel 

Helaas is deze voorlopig niet meer leverbaar!

JOSTA Tuinmachines heeft nu ook een kleine duw compoststrooier in het assortiment. Deze strooier is van het Amerikaanse merk Earth and Turf.  

Zoals u misschien al wel ervaren heeft is het ontzettend lastig om compost met een schep mooi en goed  over het gazon te strooien. je krijgt dan snel van die strepen en de verdeling is verre van optimaal.  Met deze duwstrooier van Earth and Turf is dat probleem opgelost.  Deze strooier heeft 2 grove zeven die over elkaar heen schuiven als je gaat duwen. Hierdoor krijg je een mooie en een goede verdeling van de compost. Met een hendel kunt u de strooier in en uit werking zetten. Wel is het van belang dat de compost niet te nat is en niet teveel grove deeltjes bevat zoals takjes e.d. dit belemmerd het strooibeeld. 

Het mooiste is om na het strooien van de compost nog even met een mat of borstel over uw gazon te vegen zodat de compost snel op de bodem van uw grasmat zakt en donkere kleur van de compost niet meer ziet. 

  Het grote voordeel van compost strooien op uw gazon is dat het een relatief gezien goedkoop produkt is en dat het de bodemgezondheid en de vruchtbaarheid van uw bodem sterk verhoogt.  Daarnaast reguleert compost bij nat en droog weer op een natuurlijke manier het vocht, zodat planten minder snel verdrogen of verdrinken. Ook bevat compost veel spoorelementen die belangrijk zijn bij het groeien en bloeien van planten.     

De prijs van deze compoststrooier is €1295,- excl btw 

    

compoststrooier zitmaaier

Getrokken Compost strooier ECO 50 

Compost strooien op uw gazon was nog nooit zo leuk om te doen als nu. U koppelt de strooier achter uw zitmaaier en vult de strooier met compost.  Op het moment dat u de hendel naar u toetrekt begint hij te strooien.   Doordat de machine op de wielen wordt aangedreven, bepaalt de snelheid dat u rijd ook deels de strooibreedte.

De strooier mag tot 250 kg product beladen worden.

Deze strooier is een getrokken uitvoering en kan vele soorten producten verstrooien.

Compost, droge mestkorrels of rubberkorrels. etc.. Heeft u interesse in deze compoststrooier? mail voor een scherpe aanbieding!!! 

Vanaf nu is deze strooier ook te huur. de prijs is €80,- incl. btw per dag.

Ook is het mogelijk dat wij komen om te strooien en ook kunnen ook eventueel de compost leveren.

Bekijk het onderstaande filmpje en zie het mooie strooibeeld van deze machine.

48 Ref; ECO50    Nieuwprijs €3850,- excl btw

Compoststrooier Eco 250

De eco 250 compoststrooier de grote broer van de ECO 50. de Eco 250 wordt aangedreven door een 5,5 hp Honda motor en geeft door de 2 strooischijven een heel mooi strooibeeld.  Ook is het mogelijk om bijv.  brekerszand of gedroogde koemest te strooien.  Wel moeten de producten minimaal 65% drogestof bevatten, nattere producten zijn moeilijker te strooien. De ECO 250 is erg wendbaar en alle hendels zitten binnen handbereik.  De Eco 250 is zeer geschikt voor professioneel gebruik.

Getrokken strooier

ECO 150 compoststrooier is een zelfrijdende strooier die door een Honda motor wordt aangedreven. de strooier heeft 1 strooischijf die zorgt voor een perfecte verdeling. 

Deze strooier is eenvoudig te bedienen en het grote voordeel is dat je bij deze geen trekkend voertuig nodig bent. Dit is met name handig voor hoveniers. De bak heeft een inhoud van 325 liter en de machine is 86 cm breed.

Het te strooien product moet wel minimaal 65% drogestof hebben om het  optimaal te kunnen verstrooien.   Voor meer informatie neem gerust contact op of stuur een mail.

 

Duwmodel zoutstrooier. Deze duw strooier is geschikt voor kunstmest en zout. heeft een degelijke kunststof bak en word door de wielen aangedreven. De loopsnelheid bepaald ook de strooibreedte.

De bak heeft een inhoud van 45 kg zout of kunstmest. voorzien van luchtbanden en roestvrijstalen onderstel.

Incl. afdekhoes en rooster.

Prijs €259,- incl btw